maanantai 15. toukokuuta 2017

Saanko esitellä - velho Albertus Hobbs

Nyt on itse velhokin valmis. Tähän nukkeen olen todella tyytyväinen - on juuri oikean näköinen velho. Todella hyvilläni olen, että onnistui ensi yrittämällä. Tämä olikin ensimmäinen mies nukke jonka olen tehnyt.


Työvaiheet tässä:

Aivan ensimmäinen vaihe itseasiassa puuttuukin, sillä tein ja paistoin ensin pelkän pään ja kiinnitin sen vasta sitten kaulaan ja paistoin uudestaan.


Paiston jälkeen maalasin kasvot akryylimaaleilla ja tein vartalon piipunrassista. Jäsenet ovat sitten helposti taivuteltavissa eri asentoihin.


Seuraavaksi velho sai "lihaa luiden päälle" levyvanun muodossa.


Hiukset ja parta ovat nukenhiusta. Ostettu joskus vuosia sitten etten edes muista mistä. Tämä on paljon karkeampaa kuin viskoosihius, mutta oli vaan väriltään niin täydellistä. Tarkoitus kyllä oli tehdä ihan koko tukka ja vielä lakki päähän, mutta tälle nyt sattui tulemaan niin hyvän muotoinen kallo, että jätinkin sitten päältä kaljuksi.


Velhon kaapuun tein tällaisen simppelin kaavan.


Tässä kaapu valmiina. Housut puolestaan on tehty yksinkertaisesti kahdesta suorakaiteesta. Suorakaiden on taitettu kahtia ja ommeltu kiinni lahkeeksi noin 2/3 matkalta. Sitten on lahkeet yhdistetty ompelemalla etu- ja  takasauma. Molempien materiaali on 100% dupion silkki joka on aivan mahtava materiaali nukkisnukkejen vaatteisiin.


Velho on saanut ylleen myös silkkibrokadista tehdyn liivin. Tämäkin on tehty yksinkertaisesti suorakaiteesta, kun en ole mikään kaavoittajamestari.


Ja lopuksi vielä kaapu päälle.


1 kommentti:

  1. Vau, todella hieno velho! Vaatteetkin ovat upean velhomaiset! :) Itse en ole tehnyt vielä yhtään nukkea, olen keskittynyt vain sisustamaan.

    VastaaPoista