maanantai 8. toukokuuta 2017

Kotitonttu Towby

Velhontalo on saanut ensimmäisen asukkaansa. Velhon kodista pitää hyvää huolta uskollinen ja arvostettu kotitonttu Towby.

Towby the loyal house elf takes care of wizard's home.


Towby on muovattu kotiuunissa kovetettavasta PuppenFimo massasta. Tämä on siis nimenomaan nukentekoon tarkoitettua Fimoa joka on helposti muovattavaa.

Aloitin nuken teon käyttämällä ihan tavallisen ihmisnuken muottia pään, käsien ja jalkojen muovaamiseen ja muokkasin ne sitten enemmän kotitonttumaisiksi. Varsinkin pää tietenkin vaati melkoisia muutoksia, mutta oli silti helpompi alkaa työstää muotilla tehtyjä piirteitä. Tässä vaiheessa paistoin osat ensimmäisen kerran. 


Tein paiston kahdessa osassa siksi, että muutoin olisi ollut aikamoinen riski, että esim. pää olisi mennyt pilalle yrittäessäni liittää sitä vartaloon. Kun pää oli jo uunissa kertaalleen kovetettu, se oli helppo liittää vartaloon. Laitoin tipan liimaa osien väliin ja häivytin mahdollisimman hyvin liitosrajan. Jatkoin samalla tekniikalla myös jalat ja käsivarret pitemmiksi. Vartaloon ja jäseniin tein hammastikulla reiät myöhempää kiinnittämistä varten. Sitten uudestaan uuniin.


Paistamisen ja kunnollisen jäähdytyksen jälkeen kiinnitin osat toisiinsa liimaamalla väliin pätkät piipunrassia. Tämän tonttunuken osat eivät käytännössä liiku juurikaan, kun rassia on noin lyhyesti. Tämä oli kuitenkin välttämätöntä, koska näillä Harry Potter -maailman kotitontuilla ei ole oikeita vaatteita, joten pitkiä pätkiä piipunrassia ei voinut piilottaa hihoihin.

Nuken kasvot on maalattu akryylimaaleilla.


Ensimmäisessä kuvassa näkyvä "vaate" on ihan vaan suorakaiteenmallinen kangaspala, joka on ommeltu kiinni olkapäiltä. Tämä esittää tyynyliinaa, joka Towbyllä on vaatteenaan. 


1 kommentti:

  1. Vau, hieno kotitonttu! Itsekin pidän velhomaailmasta ja tein Harry Potter -roomboxin viime vuonna. Lisäksi omistan tavallisen nukkekodin. Velho-nukkekoti vaikuttaa kyllä mahtavalta projektilta! :)

    VastaaPoista