maanantai 27. maaliskuuta 2017

Rakennustyöt käyntiin

Rakennustyömaa pistettiin tietysti heti pystyyn keittön pöydälle, mikä on aiheuttanut pientä närää :)

Rakennusohjeissa on muutama kummallisuus. Ensimmäinen on se, että ohjeen mukaan taloa aletaan rakentaa 2. kerroksesta. Liimataan siis ensin taustalevy pohjaan, laitetaan alas tilapäinen tukirakennelma, liimataan sitten 2. kerroksen lattia paikalleen ja aloitetaan kokoaminen siitä ylöspäin.  Pohjakerros tulisi paikalleen vasta kun koko muu talo on tehty. Tämän totesin aivan päättömäksi jutuksi. Tukirakennelma toki estää taloa romahtamasta eteenpäin, mutta taaksepäin sitä ei estä mikään hajoamasta kun koko höskä on käytännössä takaseinän ja pohjan välisen liiman varassa :O

Minäpä siis suomalaista maalaisjärkeä käyttäen aloitin rakentamisen pohjakerroksesta. Kuvassa kyllä mukana tukirakenne, mutta sitä käytin vain tukemaan kunnes liima on kunnolla kuivunut.Tarkkasilmäinen lukija varmaan jo huomasikin, että aloitin talon kokoamisen ennen maalaamista/tapetointia. No tapettia tähän taloon ei ole tulossa lainkaan. Maalaamista ennen kokoamista pohdin kyllä, mutta siinä on kaksi ongelmaa a) maalia voi joutua liimattavien pintojen väliin ja b) liimaa aivan 100% varmasti päätyy maalatuille pinnoille. Siispä aloitin maalaamisen vasta kun talon runko oli valmis. Tässä myös se hyvä puoli, ettei tarvinut pohtia mihin ne maalatut osat saa levitettyä kuivumaan. Talo tulee myös sisältä noudattamaan Tudor tyyliä - valkoiseksi maalattuja seiniä ja tummia puupalkkeja.

 Ikkunatkin tuli koottua, eikä se loppuen lopuksi ollut edes kovin vaikeaa.

Ulkopuolen koristelu on alkanut. Tässä vaiheessa vähän hirvitti. Pelotti ettei talo ala näyttää oikeanlaiselta, vaan pelkästään raidalliselta. Alkuperäisessä ohjeessa on todella paljon näitä palkkeja. En ehkä halua niitä aivan niin paljon/samalla tavalla, joten laitan ensin harvemmassa ja lisäilen sitten pikkuhiljaa.
Tilanne 27.3. Palkit lisääntyvät pikkuhiljaa. Ulkoportaat on päällystetty Kärkkäiseltä tilatulla kiviseinäpaperilla. Kauppakin on saanut etuseinän. Tuo kaupan erkkeri-ikkuna oli hirveä tehdä. Sen tekemiseen ei ollut minkäänlaista ohjetta, joten itse sai pitkään pähkäillä miten sen saisi toteutettua. Aika hyvä siitä lopulta kuitenkin tuli.

Tästä taas jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti