maanantai 27. maaliskuuta 2017

Tästä alkaa talon tarina

Olen pitkään haaveillut Tudor tyylisestä nukkekodista, mutta aina on puuttunut aikaa/rahaa/tilaa. No tilaa ei kyllä oikeastaan olisi nyttenkään, mutta pienillä uudelleenjärjestelyillä (lue makkarin TV saa kyytiä) olen saanut raivattua talonmentävän tontin.

Hyvä niin, sillä melkoinen heräteostoshan tämä talo oli. Kävin viimekuussa Maplestreetin sivuilla "ihan vaan katselemassa" taloja. Nähtyäni heidän Olde Antique Shop talonsa http://maplestreet.co.uk/maple-street-olde-antique-shop-dolls-house-p-366.html olin kuitenkin mennyttä naista. Välittömästi tuli mieleeni Harry Potterin taikamaailma ja mielessäni alkoi elää tarina vanhasta velhosta, joka asuttaa tätä taloa ja pitää alakerrassa kauppaa. Velhon lisäksi talossa tulee tietysti asumaan kotitonttu sekä kummitus. Kaupaksi suunnittelin hieman Potter -sarjan Borgin & Burkesin tyylistä liikettä, mutta vähän vähemmän "dark arts" painotteisena. Toinen vaihtoehto on pienemmän kylän "yleiskauppa", josta velho tai noita löytää kaiken tarvitsemansa.

Talo saapui Englannista reilussa viikossa. Rahtikulu Vaasaan oli 95£. Malttamattomana availin laatikot ja hurjastihan sieltä paljastui tavaraa:


 Kittiin kuuluu mm paketillinen balsarimoja, joista tehdään talon seinien palkit (eivät ole valmiiksi pätkittyjä) sekä yhteensä 2000 irrallista katto"tiiltä". Hommaa siis tulee rakentamisessa riittämään.

Koska standardi nukkekoti-ikkunoista ei Tudor tyylisiä ikkunoita löydy, niin ikkunatkaan eivät ole valmiita komponentteja, vaan mukana tuli kahdenlaista "lyijylasi"ikkunaa sekä kasa puurimoja. Tässä kohtaa alkoi vähän kauhistuttaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti